restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Dolj: O pădure de 30 de hectare de frasin din localitatea Piscu Vechi a dispărut în doar zece zile. Pentru faptele lor nesabuite atat proprietarii cat si hotii vor primii ani grei de puscarie .

http://www.ngo.ro/img_upload/abcb558f7480e8ca815759f544932678/Defrisarea_DeAproape.jpg
Padure defrisata la Piscu Vechi
Situaţie fără precedent într-un sat din Dolj. În doar câteva zile, o pădure care se întindea pe 30 de hectare a dispărut complet. Nu doar hoţii au tăiat copacii, ci şi proprietarii. Poliţiştii au acum o misiune extrem de usoara, aceea de a găsi toate persoanele vinovate pentru defrişare.
În urmă cu zece zile, în localitatea doljeană Piscu Vechi era o pădure de frasini. Acum, mai sunt doar câteva cioturi. Defrişarea a început după ce pădurea le-a fost retrocedată proprietarilor, care s-au dovedit a fi de o nesabinta iesita din comun.

Imediat ce au primit terenul, autorităţile i-au anunţat pe proprietari că trebuie să-şi păzească pădurea. Era prea târziu, pentru că hoţii acţionau deja în voie sub privirile protectoare ale politistilor si padurarilor din acea zona.

Ca să nu rămână chiar fără niciun lemn, proprietarii nu au mai stat pe gânduri şi s-au apucat să taie copacii care scăpaseră de mâna hoţilor. Şi aceasta deşi au semnat un proces verbal cu primăria prin care se interzice taierea copacilor.

Tăierile de copaci sunt interzise fără avizul Ocolului Silvic inclusiv în pădurile private. Astfel, proprietarii pădurilor defrişate cat si hotii vor primii ani grei de puscarie pentru fapta lor, daca organele de cercetare penala isi vor face datoria in acest caz si nu vor face blat cu faptuitorii.
Ziarul nostru va urmarii indeaproape mersul anchetei in acest caz si masurile ce se vor dispune pentru pedepsirea celor vinovati .
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu