restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

vineri, 31 ianuarie 2014

Sedinta Consiliului Local Calafat din 30 ianuarie 2014 s-a lasat cu scantei si manevre murdare .S-a dorit schimbarea secretarului Primariei .VEZI VIDEO

Mladen Florin- secretarul Primariei Calafat
Aseara incepand cu ora 18.00 a avut loc sedinta Consiliului Local Calafat, o sedinta deloc in interesul
cetatenilor ci una a reglarii unor ,,conturi" intre diferite persoane si grupuri .
Consilierii locali s-au intalnit in sedinta ordinara pentru a discuta mai multe proiecte de pe ordinea de zi, sedinta de la care, insa, nu au lipsit acuzele intre opozitie si putere.
Cum unul din punctele fierbinti de pe ordinea de zi se referea la acordarea calificativelor pentru secretarul Primariei Calafat, dl. Mladen Florin, au si aparut disensiunile intre putere si opozitie, culmea,secretarul fiind aparat pe buna dreptate si cu argumente solide de catre grupul consilierilor PSD aflati in opozitie si de  2 consilieri din cei 3 ai PDL.
Desi votul a fost ,,secret" acuzele ce au urmat , au dovedit fara echivoc ca s-a dorit schimbarea secretarului Primariei Calafat , dealtfel un jurist cu multa experienta si onoare, de catre grupul consilierilor PNL(8)+ PP-DD(1) +PD-L( 1 din 3).
Votul a aratat astfel :  - 6  Voturi pentru calificativul Foarte Bine ( FB)
                                   - 1  Vot pentru calificativul  Bine (B)
                                   - 10 Voturi (aranjate dinainte si rau intentionate) pentru calificativul Nesatisfacator

Acest vot de blam nejustificat impotriva secretarului Primariei dovedeste ca s-a incercat operatiunea ,,aratarea pisicii " pentru dl. Mladen Florin ,acest lucru echivaland cu o tentativa de santaj, asa cum ne-au declarat unii consilieri ulterior defasurarii acestei sedinte.
Votul majoritar de ,,nesatisfacator" conform legislatiei inseamna inlocuirea din functie dar ...dupa ce si-au dat seama ca s-au jucat cu focul si deja ii ajunse-se la talpi flacara, consilierii din gasca celor care au votat negativ , au inceput sa o dea la intors , cazand intr-un penibil de nedescris .
Cum toate acestea parca nu ar fi fost indeajuns , spiritele s-au incins aproape de sfarsitul sedintei cand a venit vorba despre un punct de pe ordinea de zi unde urma sa se arunce iar bani pe fereastra pe o a doua expertiza pentru acelasi obiectiv ,in speta fosta Scoala de meserii a Colegiului Tehnic ,,Stefan Milcu" de pe strada N. Balcescu la NR.10.
Mentionam faptul ca in anul 2013 acest obiectiv s-a mai expertizat o data platindu-se o suma consistenta, rezultatul fiind unul care naste mari semne de intrebare , acela al demolarii partiale.
Cea mai pertinenta luare de pozitie vis-a-vis de acest obiectiv a venit din partea fostului Primar ,Petre Traistaru, actualmente consilier al PSD,care a sustinut ca aceasta cladire trebuie renovata si data in folosinta si nu demolata , afirmand totodata ca daca exista interes din partea cuiva pentru a fi pusa la pamant, expertul va trece in raport acest lucru , citam ,, ...expertul iti va trece ce vrei " .












miercuri, 29 ianuarie 2014

DRDP Craiova invinge zapezile, desi are cel mai mic buget dintre toate regionalele CNADNR.

DRDP Craiova-deszapezire
Drumurile nationale aflate in raza de actiune a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova , regionala condusa de ing. Adrian Lumezeanu, un profesionist dealtfel,au fost circulabile in aceste zile in care viscolul a facut ravagii in mai toata tara.
Chiar dacă rafalele de vant au dus zapada de pe campuri direct pe sosele ,drumarii din Regionala Craiova au lucrat non-stop intr-o coordonare perfecta , cu toate utilajele din dotare, astfel autorităţile nu au fost nevoite să închidă niciun drum important .
Atat DN56 cat si DN56A care fac legatura cu Podul Vidin-Calafat au fost deschise circulatiei rutiere pe tot parcursul acestor zile. 
Podul Calafat-Vidin si infrastructura aferenta din jurul sau au fost deszapezite impecabil intr-o formula romano-bulgara, traficul rutier in aceste zile desfasurandu-se in conditii normale.
Conform  CNADNR finantarile pentru deszapeziri pe Regionalele din subordine arata astfel : 109 milioane de lei la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, 104,9 milioane de lei la DRDP Constanţa, 61,9 milioane de lei la DRDP Craiova, 95,9 milioane de lei la DRDP Braşov, 106,1 milioane de lei la DRDP Cluj, 148,5 milioane de lei la DRDP Bucureşti şi 138,8 milioane de lei la DRDP Timişoara.

Primarii si Guvernul pe baricadele iernii: Bucuresti, Craiova si Pitesti, fruntase la deszapezire ! Unele promteriste analfabete incearca disperate sa induca in zadar opiniei publice contrariul .

Craiova deszapezita
Desi edilii din cele trei mari municipii, Bucuresti http://jurnalul.ro/webcam/piata-victoriei-11.html ( Sorin Oprescu), Craiova-http://www.fantanamuzicala.ro/live.htm( Lia Olguta Vasilescu) si Pitesti( Tudor Pendiuc) si-au facut pe deplin datoria in aceste zile de iarna inlaturand pana la asfalt zapada de pe carosabil si trotuare, existe unele promteriste analfabete pe unele posturi tv care incearca disperate sa induca in zadar opiniei publice contrariul , decredibilizand prin astfel de atitudini rautacioase si impuse de catre conducerile trusturilor in care lucreaza , nu acesti primari exemplu ci dimpotriva ,insasi postul la care temporar castiga o bucata de paine . 
A ragusi ca o vuvuzela stricata incercand sa explici mintind cu nerusinare telespectatorii ca in aceste mari municipii edilii nu isi fac treaba, dovedeste inca o data ca unii(-ele) pentru a trece bine in fata sefilor sunt in stare sa se prostitueze moral in orice moment si in orice conditii...chiar si iarna .
Aceste tehnici ordinare prin care se incearca manipularea agresiva a opiniei publice nu fac altceva decat sa atraga si mai mult oprobiul public fata de cei care le practica... oamenii de rand avand impresia ca sunt luati de prosti de catre aceste ,,exemplare" disperate .

PS. Indiferent de ce spun unii rau intentionati ,conluzia e una singura si pertinenta : un comportament exemplar al institutiilor statului ca in zilele acestea ,vis-a-vis de problema deszapezirii si a ajutorarii oamenilor din localitatile grav afectate de viscol , nu s-a mai pomenit de pe vremea guvernului Premierului Adrian Nastase, un prim ministru care a reusit marea performanta de a fi laudat pana si de cei mai inversunati adversari politici.

marți, 28 ianuarie 2014

Satele troienite, urmare a nesabuintei taierii padurilor chiar de cei afectati in aceste zile . Zapada si viscolul sunt fenomene normale iarna.

Mai toate buletinele de stiri incep cu o fraza tipic promteristelor scolite la apelul de seara si extrem de tendentioasa ,, din cauza ninsorii si a viscolului multe localitati au fost izolate ..." , cand o stire adevarata ar trebui sa sune astfel ,, din cauza nesabuintei taierii masive si total haotice a padurilor si perdelelor de protectie din jurul localitatilor si a unor portiuni de drumuri nationale cat si judetene, de catre insasi cei afectati in aceste zile , s-a ajuns ca un fenomen normal pentru aceasta perioada ,zapada si viscolul , sa troieneasca localitati intregi ,mormanele de zapada ajungand pana la 4 m inaltime ,iar autoritatile sa dispere nejustificat ,in conditiile in care de 24 de ani nu s-au ocupat de prevenirea pe cat posibil a acestor fenomene normale iarna, ci s-au limitat sa se vaite in fiecare iarna ca nu au utilaje iar parazapezii sunt insuficienti si se fura."
La miile de miliarde uneori cheltuite si de cele mai multe ori praduite ,alocate de 24 de ani pentru preintampinarea unor astfel de fenomene specifice unei ierni normale, atat autoritatile locale cat si cele centrale ar fi putut sa-si achizitioneze utilaje extrem de performante pentru care mormanele de zapada ar fi reprezentat o simpla joaca de copii, asa cum se intampla in toate tarile civilizate unde autoritatile au un dezvoltat simt al raspunderii . La noi nu s-a putut si mai grav nu s-a vrut ,fiindca cu atfel de utilaje performante cheltuielile sunt foarte usor de monitorizat si nu se mai pot ,,pierde" prin mii de bonuri si bonulete de carburant eliberate fictiv ,dar decontate din bugete.
Ideea e una extrem de clara ...nu are rost sa  aruncam vina la nesfarsit  pe iarna si pe D-zeu, cand in realitate noi toti la un loc suntem 100% vinovatii ,prin lipsa de atitudine pe de o parte si prin nepasare si neprofesionalism pe de alta parte .

PS. In Dolj este un caz fericit, deoarece nu se aplica situatia de mai sus descrisa, aici autoritatile fie ele locale sau judetene  au actionat extrem de promt , iar necesarul de utilaje a fost completat imediat cu al unor firme private care au sarit imediat in ajutor .
Mai mult, DRDP Craiova sub comanda directorului Adrian Lumezeanu a dovedit in aceste zile prin actiunile bine coordonate si utilajele scoase pe drumuri pentru deszapezire , ca se poate , ca omul profesionist si o echipa pe masura pot trata o situatie normala si extrem de previzibila , cu calm si o buna coordonare .

Sedinta ordinara a Consilului Local Calafat va avea loc joi, 30 ianuarie 2014 .

Joi de la ora 18.00 la Casa de Cultura va avea loc sedinta ordinara a Consiliului Local . Sedinta este una deosebit de importanta iar hotararile votate le veti afla de pe ziarul nostru, la cateva minute dupa finalizarea sedintei. De asemenea in curand va fi votat si bugetul municipiului Calafat pentru anul 2014.

duminică, 26 ianuarie 2014

ULTIMA ORA: ȘCOLILE VOR FI ÎNCHISE luni in 26 de județe și Bucuresti .

Din cauza vremii nefavorabile care ridică numeroase probleme autorităţilor, s-a decis ca elevii din Bucureşti si din judetele cu cod portocaliu ,să nu meargă la şcoală luni , urmând ca orele să fie recuperate la date ce urmează a fi stabilite.
Toate județele cu cod portocaliu sau galben, mâine nu vor susține cursurile. Avem 26 de județe cu școli închise: Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea. Avem și Bucureștiul cu două zile”, a anunțat Ministrul Invatamantului ,Remus Pricopie

miercuri, 22 ianuarie 2014

Excrocii din industria alimentara nu dau doi bani pe sanatatea populatiei. Laptele e falsificat cu apa, faina, ulei si untura iar autoritatile inchid ochii.

Aproape 50% din laptele de pe piaţă este contrafăcut de excrocii din industria alimentara pentru a se
În medie, un român bea zilnic 200 de ml de lapte. Pentru copii este esențial pentru a-și dezvolta sistemul osos.
obţine profituri consistente, iar 80% nu respectă normele legale, susţine ANPC.
Analize de laborator comandate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au scos la iveală faptul că piaţa românească de lapte are grave probleme.

Mai exact, 45% din laptele trimis la laborator pentru analize a fost găsit neconform. Sare, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, făină, lapte praf , toate se găsesc din plin în laptele din comerţ.

Conform datelor puse la dispoziţie de ANPC, în cadrul unui control naţional privind laptele de consum s-a depistat că 80% dintre produsele controlate nu respectă normele legale - au conţinut greşit, eticheta este eronată, depozitarea improprie etc.

"E greu de rezistat tentaţiei de a scoate un ban în plus"

Aproape toate metodele de falsificare descoperite pleacă de la folosirea apei tratată cu aditivi şi cu alte substanţe.

"Din zece litri de lapte, dacă se adaugă unul de apă se obţin 11 litri de produs care vor fi vânduţi, deci un profit mai mare. La cantităţi de câteva tone, profitul scos cu apă este foarte mare. Prin urmare, e greu de rezistat tentaţiei de a scoate un ban în plus"
, ne spune Cristina Parfene, inginer în domeniul industriei de procesare a lactatelor.

Cum se poate recunoaşte laptele contrafăcut? Dacă produsul se diluează cu cantităţi mari de apă, laptele devine mai apos cu nuanţe străvezii-albăstrui, cu gust şi miros nespecific.

Smântânirea este o altă cale prin care poate fi falsificat laptele. Aceasta este folosit mai întâi la realizarea smântânii şi apoi este vândut ca lapte proaspăt.

Seu, untură de porc, adaos de amidon


Alte substanţe care se adaugă sunt untură de porc, uleiuri vegetale şi seu. Pentru stabilizarea grăsimii adăugate în lapte se introduc şi emulgatori. Această metodă se foloseşte pentru a se ascunde diluarea accentuată a produsului cu apă.

"Laptele contrafăcut astfel poate fi depistat când grăsimea nelactată se separă sub anumite forme, iar mirosul şi gustul sunt ale grăsimii adăugate", dezvăluie inginerul în domeniul industriei de procesare a lactatelor.

Pentru a masca diluarea sau smântânirea se mai foloseşte sare, adaos de amidon (făină de grâu sau alte materii). Acestea au rolul de a corecta densitatea. Laptele falsificat cu făină se poate verifica cu o picătură de tinctura de iod. Dacă apare o pată albastră, laptele nu e autentic.

"Diluarea este realizată atât de marii procesatori, care pot ascunde mai uşor aceste falsuri cu ajutorul echipamentelor moderne, cât şi de micii fermieri când îşi vând lapte direct la populaţie sau la marii procesatori", ne mai explică specialistul.

"Orice produs falsificat nu este bun pentru sănătate"


Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie, avertizează că laptele contrafăcut este o problemă pentru sănătate.

"Orice substanţă care în mod normal nu se află într-un produs natural nu ne face bine. Nici sarea, nici aditivii sau alte substanţe nu sunt benefice. Apar dureri de stomac, se produce hipertensiune arterială şi multe alte probleme care pe termen lung pot deveni grave".

Conform studiilor realizate de Instiutul Naţional de Statistică, fiecare român consumă în medie puţin peste şase litri de lapte în fiecare lună, 200 de ml pe zi.

"La cantităţi de câteva tone de lapte, profitul scos cu apa care se adaugă este foarte mare.“
CRISTINA PARFENE, inginer în domeniul procesării lactatelor

marți, 21 ianuarie 2014

Se impun de urgenta marcaje rutiere pe Blvd. de centura al Calafatului !

Mini-segmentul asfaltat din Bulevardul de centura al Calafatului reprezinta un real pericol pentru soferi, atat
pe timp de vara dar mai ales iarna, cand conditiile de vizibilitate sunt reduse.
Mai precis, lucrarea de asfaltare a acestui segment din bulevardul de centura trebuia incheiata, asa cum spun normele rutiere, cu o semnalizare corespunzatoare atat prin indicatoare dar mai ales prin trasarea liniei de demarcatie intre cele doua benzi de mers.
,,Cu ajutorul marcajelor rutiere se realizeaza o folosire completa ori rationala a spatiului destinat circulatiei, asigurându-se, concomitent, si o crestere a fluentei dar mai ales a sigurantei traficului rutier. "
Marcajele trebuiau executate inca din toamna anului 2013 imediat dupa finalizarea lucrarii, de regula, din vopsele de culoare alba sau galbena (în cazul organizarii circulatiei în zona lucrarilor temporare cum ar fi trebuit sa fie aici conform unor promisiuni ferme ale autoritatilor), în care, tinand cont ca aceasta portiune de drum face parte din centura orasului intens tranzitata, trebuiau  înglobate microbile reflectorizante, pentru o mai buna vizibilitate pe timp de noapte sau ceata.
Netrasarea acestor marcaje, poate duce la evenimente rutiere nedorite , lipsa lor reprezentand un real pericol atat pentru soferii care tranziteaza in mod frecvent acest bulevard dar mai ales pentru cei veniti din alte localitati care risca sa considere pe buna dreptate in conditii de ceata ca acea portiune asfaltata este pentru un singur sens de mers, asa cum era inainte de restrictionarea circulatiei pe celalalt sens al blvd. de centura al Calafatului.
De mentionat este faptul ca aparatele GPS indica faptul ca pe bulevardul de centura al Calafatului inca se mai circula pe doua sensuri cu cate doua benzi pe fiecare ,fapt ce demonstreaza ca restrictionarea s-a facut fara autorizatiile necesare ce se impun in astfel de cazuri.

luni, 20 ianuarie 2014

PSD pe 31 ianuarie 2014 va avea lista candidaţilor pentru PE. Vor fi si nume noi .

Victor Ponta- Presedinte PSD
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD, că lista candidaţilor social-democraţi pentru Parlamentul European va fi finalizată până la 31 ianuarie şi că unii dintre actualii eurodeputaţi nu mai doresc să participe la alegerile din luna mai.
"Pe 31 (ianuarie - n.r.) o să avem lista. Unii o să fie, alţii nu, nu mai doresc", a afirmat  Victor Ponta în legătură cu lista candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele PSD a afirmat, anterior, că obiectivul PSD este acela de a obţine un scor de cel puţin 35% la alegerile europarlamentare.

"În ansamblu, PSD vrea să fie pe primul loc, cu un scor în jur de 35%. Dacă va fi mai mult, vă felicit. Dacă va fi mai puţin, analizăm să vedem de ce luăm mai puţin, dar e un potenţial pe care îl avem în mod sigur. Trebuie să îl valorificăm", a afirmat Victor Ponta.

Liderul PSD a precizat că lista cu candidaţii PSD, dar şi alianţele pe care social-democraţii le vor încheia pentru aceste alegeri vor fi discutate pe 31 ianuarie în cadrul Comitetului Executiv al partidului.
sursa: agerpres.ro

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Georgian Păun ,, ...mai sus, tot mai sus" ! Declarat cel mai bun jucător al Farului din tur, Georgian Păun vorbeste, despre trecut, despre BC Farul și despre viitor, într-un interviu pentru revista CSU Fans


https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1525577_663251417054348_601411105_n.jpg

Dolj: O pădure de 30 de hectare de frasin din localitatea Piscu Vechi a dispărut în doar zece zile. Pentru faptele lor nesabuite atat proprietarii cat si hotii vor primii ani grei de puscarie .

http://www.ngo.ro/img_upload/abcb558f7480e8ca815759f544932678/Defrisarea_DeAproape.jpg
Padure defrisata la Piscu Vechi
Situaţie fără precedent într-un sat din Dolj. În doar câteva zile, o pădure care se întindea pe 30 de hectare a dispărut complet. Nu doar hoţii au tăiat copacii, ci şi proprietarii. Poliţiştii au acum o misiune extrem de usoara, aceea de a găsi toate persoanele vinovate pentru defrişare.
În urmă cu zece zile, în localitatea doljeană Piscu Vechi era o pădure de frasini. Acum, mai sunt doar câteva cioturi. Defrişarea a început după ce pădurea le-a fost retrocedată proprietarilor, care s-au dovedit a fi de o nesabinta iesita din comun.

Imediat ce au primit terenul, autorităţile i-au anunţat pe proprietari că trebuie să-şi păzească pădurea. Era prea târziu, pentru că hoţii acţionau deja în voie sub privirile protectoare ale politistilor si padurarilor din acea zona.

Ca să nu rămână chiar fără niciun lemn, proprietarii nu au mai stat pe gânduri şi s-au apucat să taie copacii care scăpaseră de mâna hoţilor. Şi aceasta deşi au semnat un proces verbal cu primăria prin care se interzice taierea copacilor.

Tăierile de copaci sunt interzise fără avizul Ocolului Silvic inclusiv în pădurile private. Astfel, proprietarii pădurilor defrişate cat si hotii vor primii ani grei de puscarie pentru fapta lor, daca organele de cercetare penala isi vor face datoria in acest caz si nu vor face blat cu faptuitorii.
Ziarul nostru va urmarii indeaproape mersul anchetei in acest caz si masurile ce se vor dispune pentru pedepsirea celor vinovati .
 

luni, 13 ianuarie 2014

Ce-i trebuia chelului...pieptan ? Nu mai zapaciti copiii si parintii !

M.E.N. a făcut publice, în sfârșit, datele la care vor avea loc evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a
IV-a şi a VI-a. Ce e de aflat, așa, la un citit pe diagonală:
1. Că picii de clasa a II-a trebuie să termine programa pana la sfarșitul lui aprilie, prin urmare cu 2 luni inainte de terminarea școlii, pentru că marți, 6 mai, au primul examen.
2. Daca veți da click si pe metodologie, veți constata că, deși “nu se vor face clasificări” (s-a tot bătut apa in piuă că “nu va conta” decât pentru învățători si părinți acest test), rezultatul evaluării va face parte din portofoliul elevului. Iar din Legea educatiei naționale se stie că portofoliul va conta ulterior la admiterea la licee.
3. Tot din metodologie rezultă că cei de clasa a IV-a vor fi testati in conformitate cu “evaluările internaționale administrate elevilor de 10-12 ani”.

4. Suntem la jumătatea lui ianuarie. Pana la această dată nu a apărut încă nici un model tip de teste, pentru a ști cum pregătim copiii, iar ei vor da aceste examene peste numai trei luni.
Trag de aici câteva concluzii, cele mai multe privindu-l pe Vladimir, care e în clasa a doua.
-          La clasa a doua cred că nu o să se mai facă lecții în ritmul și ordinea stabilită pentru că lumea va începe pregătirea pentru marele test. Toată lumea de la învățători la părinți se va concentra asupra testelor. Vor fi 3 luni în care copiii vor mânca jar.
-          Când vor apărea modelele de teste, toată lumea se va opri din treabă și nu va face decât să le rezolve.
-          Motivul e că, în imensa lor deșteptăciune, cei de la minister au făcut ca aceste teste să conteze la admiterea în liceu pentru că se adaugă în portofoliul elevului. Iar portofoliul contează la admitere. În concluzie, Vladimir, care în mai nu va avea încă opt ani, va trebui să dea primul examen al vieții sale. Și el nici nu înțelege clar utilitatea acestui examen. Bravo, sunteți foarte deștepți!
-          Nu am nimic împotriva unor teste. Le consider chiar utile pentru profesori, elevi și părinți. Atâta vreme cât ele nu sunt determinante pentru viitorul copilului, de la o vârstă fragedă. Și câtă vreme el sunt o indicație pentru ce trebuie făcut mai departe.
-          Nu poți să ceri evaluări după standardele internaționale, când tu nu le aplici în școală.
-          Tocmai ai dat o mare gură de aer industriei meditațiilor și la vârsta mică.
V-am mai spus că nu știu cine este și ce vrea cetățeanul de la ministerul educației. De fiecare dată când ajunge unul nou acolo mă ia cu frisoane. Acum cu atât mai mult, cu cât Vladimir trebuie să dea tot felul de examene.
,,Mi-as dori din tot sufletul ca unul dintre ei sa aiba curajul sa nu faca nimic. Sa lase un sistem sa functioneze sub mandatul sau, sa vedem rezultatele si apoi sa tragem concluziile."
 Vreau  să nu zăpăciți copiii și părinții. Și e mult mai important să ai o societate previzibilă și corectă, decât să te dai tu deștept.
P.S: Pe măsură ce scriu, la televizor curg noi imagini cu învățătoarea de la școala 10. Câtă nesimțire, câtă abrutizare. Nici măcar nu vrea să recunoască că a greșit. Mai mult, secretarele de la școală i-au recomandat doamnei reclamante să-și mute copilul. Și ei vor decide pentru zeci și zeci de elevi.
sursa: Catalin Striblea

joi, 9 ianuarie 2014

Cetatenii greci dau dovada de ceea ce romanii nu vor fi niciodata capabili ?! Demnitatea grecilor uimeste intreaga Europa !

Grecia, exemplu de demnitate
Vă amintiţi că românii emigrau în Grecia la început? Deschideau ochii asupra lumii într-o ţară minunată, cu oameni primitori, case albe şi parfum de flori de portocal. Leagăn al civilizaţiei, al artei şi filozofiei, Grecia e în genunchi acum. Strivită sub interesele bancare ale lumii. Oamenii ei mândri şi orgolioşi sunt efectiv înfometaţi. O politică de extremă austeritate, taxe şi iar taxe i-au condus spre ceea ce a început să se numească < o tragedie naţională>. Manifestaţiile violente, protestele naţionale au rămas fără rezultat pentru că blestematele de bănci si cei care le conduc, nu pierd niciodată şi nu iarta.
De-a lungul istoriei grecii au fost recunoscuti ca oameni integri si demni, dar aceasta caracteristica definitorie nu si-a spus parca niciodata cuvantul asa cum o face in ultimii ani si cu precadere in aceste zile.
Grecii îşi fac dreptate singuri impotriva abuzurilor si umilintei la care sunt supusi . Pe zi ce trece aleg Anarhia ca formă de protest. În jur de 200 de producători agricoli refuză să-şi exporte produsele în condiţiile draconice impuse de UE. Dăruiesc fructe şi legume populaţiei înfometate. Cozi nesfârşite se formeaza in fiecare zi în faţa tarabelor lor. S-au alăturat şi peste 150 de fermieri, producători de mezeluri, brânzeturi şi iaurt. Dăruiesc totul. Nu mai vor să joace după cum li se cântă... o dovada de demnitate cum rar ne-a fost dat sa vedem.

duminică, 5 ianuarie 2014

Europarlamentarul Viorica Dăncilă (PSD): Îmbunătăţirea accesului la meseriile din ţările UE trebuie să fie o preocupare a Comisiei Europene

Articolul 59 din noua directivă europeană privind recunoaşterea calificărilor profesionale impune statelor membre să notifice Comisiei Europene toate profesiile pe care le legalizează şi să monitorizeze reglementările în vigoare pentru a stabili dacă acestea sunt compatibile cu principiul nediscriminării în funcţie de naţionalitate sau de locul de reşedinţă, precizează europarlamentarul social-democrat Viorica Dăncilă într-un comunicat remis AGERPRES.

Conform lui Dăncilă, articolul menţionat constituie răspunsul Comisiei Europene la o interpelare a sa referitoare la măsurile avute în vedere pentru o cooperare mai strânsă cu statele membre pentru îmbunătăţirea accesului la meseriile reglementate pentru cetăţenii UE în alte state membre.

Potrivit sursei citate, întrebarea vine ca urmare a numărului meseriilor reglementate în statele membre şi care diferă de la o ţară la alta existând situaţii în care, pentru o recunoaştere în totalitate a profesiei, solicitantul este nevoit să dea un examen pentru evaluarea aptitudinilor şi echivalarea studiilor făcute în alt stat UE sau trebuie să-şi continue studiile şi să dea examene de diferenţă.

"În alte state, anumite profesii sunt reglementate de o asociaţie sau organizaţie şi utilizarea titlului profesional respectiv nu se poate face decât în momentul în care solicitantul respectiv devine membru. Pe de altă parte, în multe state membre există, în prezent, numeroase solicitări de personal pentru asemenea meserii, care nu sunt onorate din cauza lipsei de candidaţi, o explicaţie fiind tocmai dificultatea acceptării solicitanţilor în meserii de acest gen", a declarat Viorica Dăncilă.

În vederea pregătirii pentru efectuarea acestui exerciţiu, Comisia a publicat, la 2 octombrie 2013, o comunicare în cadrul căreia este conturat programul de lucru al acestui exerciţiu de evaluare a transparenţei şi de evaluare reciprocă. Exerciţiul de evaluare reciprocă a demarat şi este preconizat să se încheie în martie 2016.

vineri, 3 ianuarie 2014

STRICT SECRET: ,,Chemtrails", darele mortii- otrava din cer , sau cum se raspandesc virusii cu avioanele. 100% REAL !

Orice persoana ce incearca sa priveasca cu o mare atentie si luciditate la ceea se intampla in jurul sau, va
observa la un moment dat ca ce ni se spune si ceea ce se vede la prima vedere nu este imaginea de ansamblu. Lucruri stranii se petrec iar descoperirea acestora este la indemana oricui. Adevarul este uneori prea socant pentru a fi acceptat de catre majoritatea oamenilor iar multe aspecte trec pe langa noi fara sa le acordam importanta cuvenita. In aceasta categorie se inscrie si fenomenul numit “chemtrails” sau darele mortii. Pentru cei ce nu sunt la curent cu acest fenomen am sa fac un mic rezumat:
Incepand cu anii ’90 in Statele Unite ale Americii au inceput sa fie observate dare ciudate avand diferite marimi si forme ce apareau pe cer, dare ce nu erau ale avioanelor obisnuite cu care pana atunci majoritatea oamenilor erau familiarizati. Tot mai multe avioane care zburau chiar si la mica altitudine, lasau in urma lor dare alcatuite din substante chimice, care nu au nicio legatura cu carburantul sau sistemul de propulsie al avioanelor. Mai multe aici – http://conspiratiisimistere.wordpress.com/2013/03/12/darele-mortii/ .
Aceste fenomene s-au raspandit in toata lumea iar tot mai multi oameni au observat intre timp ca au devenit extrem de numeroase. Aceste dare au fost numite “chemtrails”. Dupa ce s-a demonstrat ca nu au nimic de a face cu darele de condensare sau cu darele provenite de la combustibilul avioanelor, subiectul a fost lasat de o parte de catre media oficiala iar intrebarile incomode nu au primit raspuns.In urma analizelor de laborator s-a dovedit ca aceste avioane imprastie substante nocive pentru oameni si pentru mediul inconjurator. Anumite boli au fost corelate cu aceste chemtrails dar nu s-a putut demonstra legatura intre ele. Media alternativa a furnizat informatii despre aceste dare ale mortii – Why in the world are they spraying ? fiind unul dintre cele mai vizionate. Multe alte informatii au aparut pe internet.
Scepticii raman convinsi ca este doar o teorie a conspiratiei insa exista brevete ce fac posibila existenta si manifestarea chemtrails-urilor. Aceste arme chimice cu efect intarziat sunt atacuri bioteroriste ce se desfasoara pe intreg globul. In cadrul brevetelor lui Bernard Eastlung se mentioneaza ca este posibila dispersarea bariului in straturile superioare ale atmosferei si se specifica faptul ca aceasta este de natura sa mareasca foarte mult conductivitatea, favorizand in felul acesta declansarea anumitor fenomene de rezonanta ce permit folosirea sistemelor secrete de tip HAARP.
Doar una dintre substantele chimice pulverizate abundent in chemtrails, aluminiu, provoaca tot felul de probleme de sanatate. Substanta chimica ataca in primul rand sistemul nervos, provocand tulburari de somn, nervozitate, instabilitate emotionala, pierderi de memorie, dureri de cap, etc. Daca deodorantele si antiperspirantele pe baza de aluminiu nu sunt indicate a fi folosite, cum pot oare aceste chemtrails sa nu ne afecteze? Expunerea prelungita la aluminiu poate provoca :degenerarea creierului, anemie, probleme digestive, insuficienta renala, probleme de vorbire, dureri musculare, scade densitatea oaselor. impiedica asimilarea calciului.
Bariul este de asemenea un produs chimic ce a fost gasit in zonele puternic pulverizate. Prezenta acestuia in organism, chiar si in cantitati infime pot duce la varsaturi, dureri adbominale si diaree apoasa. Un alt element cu care suntem otraviti este strontiu-90. Acest compus chimic este utilizat in producerea tuburilor electronice, pentru tratarea anumitor boli de ochi si in industrie. In cazul in care este inhalat se vadizolva pe suprafata plamanilor ajungand astfel in sange . Astfel poate reduce numarul de celule rosii din organismcauzand oboseala excesiva si o rezistenta scazuta impotriva bolilor.
Acestea sunt doar cateva substante ce sunt imprastiate impreuna cu multe altele. Ce urmaresc elitele prin aceste programe ? Pur si simplu sa fim o rasa de oameni docili, care sa le foloseasca substantele chimice oferite chiar de ei prin industria farmaceutica. Este un intreg lat in jurul nostru si depinde de noi daca ne vom lasa prada acestuia.
Una din metodele de lupta impotriva efectelor nocive este adoptarea unei alimentatii naturale si sanatoase. Este foarte important ceea ce consumam. Sa nu uitam ca reclamele ce ne indeamna sa consumam hrana oferita de corporatii este un alt mod de manipulare iar reultatele sunt aceleasi. Alimentele trebuie procurate de la surse de incredere si daca este posibil sa fie cat mai naturale.
Pentru a putea beneficia de un efect purificator cat mai eficient este bine sa urmărim să folosim în alimentatia noastra urmatoarele legume : Ovazul , Andivele , Ridichea neagra, Fasolea verde, Morcovul, Sfecla rosie, Telina, Sparanghelul, Ceapa, Usturoiul, Castravetele, Salata, Patrunjelul. Cele mai indicate fructe cu efecte depurative sunt: Pepenele verde, Piersicile, Lamaile, Portocalele, Grapefruitul si Ananasul.
Chemtrails-urile sunt folosite de catre elite in diverse scopuri malefice: acela de a ne imbolnavi, de a ne slabi sistemul imunitar, de a ne manipula psihicul si vointa; acela de a realiza diverse experiente biologice si chimice asupra mediului inconjurator si mai ales asupra oamenilor; acela de a-i impiedica pe oameni sa-si atinga potentialul lor divin si sa-si dezvolte capacitatile, inzestrarile, talentul si aptitudinile; acela de a controla coridoarele aeriene si ionosfera; acela de a controla climatul, viata vegetala si animala de pe Pamant, si tot ceea ce poate fi folosit ca hrana. Cea mai sigura si eficienta cale de a ne proteja impotriva tuturor incercarilor de manipulare de acest gen este sa urmarim sa devenim cat mai constienti, atat de noi insine, cat si de universul care ne inconjoara si apoi sa actionam in mod intelept.

Restaurantul GRAND din Calafat a organizat cel mai frumos Revelion ! VEZI FOTO :

Revelionul 2013-2014 a reprezentat pe langa petrecerea dintre ani,asteptata de toata lumea, si o repozitionare a principalelor locatii din Calafat in fata clientilor in ceea ce priveste capacitatea de organizare si stilul abordat.
Din recenziile ulterioare Revelionului 2013-2014, exprimate la adresa petrecerilor organizate in Calafat in diferite locatii, de departe, cel mai frumos Revelion a fost organizat de Restaurantul GRAND din Calafat apartinand familiei Vadeanu .
Pretul / persoana-4****
Muzica- 4****
Meniurile-4****
Program artistic-4****
Decorul restaurantului-4****
Desertul-4****
Atmosfera-4****

Felicitari administratorilor Restaurantului GRAND din Calafat pentru Revelionul cu stil organizat in acest an si respectul deosebit aratat fata de clienti !!!