restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 31 decembrie 2015

LA MULȚI ANI SI UN AN NOU PLIN DE REALIZARI TUTUROR CITITORILOR ȘI COLABORATORILOR ZIARULUI ,,ADEVĂRUL DE CALAFAT" !


Anunțarea candidaturilor pentru Primăria Calafat obstructionata de bursa zvonurilor ,,bubelor în cap" ?

In ultima perioada s-au lansat unele zvonuri cum ca
informatii compromițătoare la adresa unor posibili candidați la Primăria Calafat ar fi intrat în posesia unor ziare din mediul on-line calafetean și ar urma sa apară la momentul oportun.
Ziarul Adevărul de Calafat se abține de la a face comentarii pe acest subiect ,precizând faptul ca deontologia profesionala fie ea și în mediul on-line trebuie sa primeze înaintea oricăror interese.

miercuri, 23 decembrie 2015

Este nevoie acuta de centura ocolitoare a localitatilor Basarabi și Golenti de lângă Vama Calafat

Deși punctul de frontiera de la celebrul pod peste
Vama Calafat-Danube-Bridge,,New Europe"
Dunare Vidin-Calafat a lucrat la capacitate maxima in lunile noiembrie si decembrie pentru micșorarea timpilor de așteptare ,Drumul național 56 pe raza localitatilor Basarabi și Golenti s-a dovedit depășit de afluxul extraordinar de vehicule, provocând de câteva ori blocaje ale traficului.
Ne punem întrebarea pentru ce s-a plătit studiul de fezabilitate a DN56 Calafat-Craiova când nu a fost capabil sa prevadă faptul ca în apropiere de Vama Calafat , drumul în cele doua localități ,Basarabi și Golenti,va deveni neîncăpător în condițiile de trafic foarte mare pe podul Danube-Bridge Vidin-Calafat.
In schimb ,a prevăzut contrar tuturor legilor și normativelor în vigoare, șanțuri de până la 1,70 m adâncime pe toată lungimea lui,adevărate capcane care înspăimântă până și cel mai profesionist conducător auto.
Singura soluție viabila pentru a elimina definitiv acest incovenient atât pentru șoferi cât și pentru localnicii celor doua sate,o reprezintă construirea unei centuri ocolitoare a celor doua localitati care sa lege Vama Calafat de intersecția DN56 cu DN 56A.
Cu toate acestea,punctul de trecere a frontierei de la Podul Vidin-Calafat reprezintă cea mai optima alegere a șoferilor, pe partea de sud, sud-vest a României,deoarece timpii de așteptare sunt cei mai mici și în conformitate cu directivele UE.

miercuri, 16 decembrie 2015

ATENTIE ! Autoritatile promit razii in localuri pentru depistarea celor care nu respecta Legea ,, Anti-fumat" ! Amenda intre 100-15000 lei.

Razie la Legea Anti-fumat
Comunicat : 
Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere.
Săvârşirea unei noi contravenţii la prevăzută de legea antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Fumatul, interzis prin lege în toate spațiile publice închise! ...cea mai buna si sanatoasa decizie din ultimii ani !

Legea Anti-fumat a fost adoptata
Cea mai buna si sanatoasa decizie din ultimii ani a Parlamentului Romaniei !!!
Cu aceasta Lege ,,Anti-fumat" ,putem spune ca parlamentarii si-au ,,spalat"cel putin 90% din pacatele legislative si comportamentale pe care le-au avut pana in prezent .
Daca ar urma si Legea ,, Anti-despadurire" a Romaniei, atunci am putea spune cu adevarat ca avem un Parlament cu principii morale si nationale de referinta .

Parlamentul a interzis complet "fumatul în toate spațiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii", potrivit unei legi adoptate în Camera Deputaților.
De asemenea, "se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat și private", potrivit legii adoptate.

Definitii in lege:
Spațiu public închis = orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
Loc de joacă pentru copii = orice spaţiu închis sau în aer liber, destinat utilizării de către copii.
Nerespectarea prevederilor legii impune sancţiuni cuprinse între 100 şi 15.000 de lei. La prima abatere sancţiunea constă în amendă plus suspendarea activităţii unităţii respective, iar la a doua abatere - amendă şi închiderea unităţii.

sâmbătă, 12 decembrie 2015

PSD Calafat trebuie sa comunice candidatul la Primarie săptămână viitoare

Liviu Dragnea-PSD-Cod Etica
Toate organizaţiile PSD din ţară trebuie să transmită conducerii partidului în cel mult o săptămână numele candidaţilor la primăriile municipiilor şi oraşelor, a anunţat, joi, la Buzău, preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Dragnea a declarat că un prim pas pe care trebuie să-l facă filialele PSD din ţară este acela de a transmite, în maximum o săptămână, propunerile candidaţilor pentru municipii şi oraşe, un CV al acestora şi o grilă ataşată din care să rezulte dacă respectă cerinţele din codul de integritate adoptat recent de PSD.
 „Dacă s-a început urmărirea penală sau trimiterea în judecată pentru luare sau dare de mită, dacă candidatul are o hotărâre de condamnare pentru corupţie, evaziune fiscală, fapte comise cu violenţă, dacă se află în arest la domiciliu, arest preventiv sau control judiciar, nu va putea candida din partea noastră. 
Oricine nu se încadrează în criteriile codului de integritate nu trece”, a mai delarat Liviu Dragnea la Buzău.

miercuri, 9 decembrie 2015

BREAKING NEWS: PSD votează in CExN criteriile de integritate. La Calafat, Emil POPA singura optiune a PSD pentru functia de primar conform acestor criterii !

Emil POPA- Presedintele PSD Calafat
Conducerea social-democraților s-a reunit astăzi 09.12.2015 de la ora 16.00 în cadrul Comiterului Executiv Național. Printre altele, aceștia vor discuta și vota criteriile de integritate și amendamentele pe care ar vrea să le depună la Legea Bugetului pe 2016. Față de prima variantă, acesta este mai dură față de membrii de partid. În afara de cei care sunt acuzați de corupție, incompatibilii, cei care și-au plagiat lucrările de diplomă sau alte titluri științifice, extremiștii sau care au colaborat cu Securitatea nu vor mai avea sprijin politic din partea PSD.

REGULILE CARE SEPARA ,, GRAUL DE NEGHINA " ...inclusiv la Calafat !
,,Patatii" de la Calafat si din tara pot spune de pe acum  ,,auf wiedersehen" candidaturilor la care sperau cu atata nesimtire si tupeu !

Conform acestor criterii stricte , ing-ul Emil POPA (Presedintele PSD Calafat) are cale libera, alaturi de cetateni si cu sustinerea lor masiva, catre onoranta functie de Primar al Municipiului Calafat !


 
Membrii PSD pe numele cărora s-a început urmărirea penală, au fost trimise în judecată, sau condamnate pentru fapte de corupție nu vor mai beneficia de susținere politică. 

Persoanele care se află într-una din situațiile de mai jos, nu vor beneficia de susținerea politică a  PSD,  pentru   ocuparea, în   condițiile legii, a unor funcții politice sau administrative alese sau numite dacă:
1. a)  s-a început împotriva sa urmărirea penală
  •  a fost trimis în judecată;
  •  s-a pronunțat împotriva sa o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență;
b)  se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar  pentru orice tip de infracțiune.
2. au deținut funcții în organele de conducere la nivel central și județean, ale P.C.R., U.T.C. sau U.A.S.C.R.
3. au manifestat un comportament injurios, agresiv sau neadecvat față de cetățeni;
4. au avut atitudini și declarații extremiste sau discriminatorii, de gen,  religie sau naționalitate;
5.  au fost membri sau colaboratori ai fostei Securități, ca poliție politică sau au fost dovediți ofițeri acoperiți;
6. înregistrează datorii, ca persoană fizică, la bugetul local, al comunității  în care candidează
7. are relații comerciale cu instituția pentru care candidează sau cu  instituțiile din subordinea acesteia;
8. au obținut lucrări, diplome sau alte titluri  științifice prin plagiat sau  furt intelectual dovedit prin hotărâre judecătorească;
9. se   află   sub   incidența   unei   hotărâri   judecătorești   definitive   privind incompatibilități sau conflict de interese;
10. au  completat în fals sau cu omisiuni declarațiile de avere sau de   interese,în cazul în care aceste nereguli au fost constatate printr-o decizie definitivă ainstanței
 
 SANCȚIUNI - Neîndeplinirea, îndeplinirea cu rea-credință sau nerespectarea prevederilor ori obligațiilor prevăzute în prezentul Cod, se sancționează potrivit Statutului Partidului Social Democrat, care se completează după cum urmează:
În cazul în care, pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență, un membru de partid se află într-una din următoarele situații:
1. începerea urmăririi penale;
2. dispunerea arestării preventive;
3. trimiterea în judecată;
4. condamnarea în primă instanță;
5. pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitivă, Comisia Județeană de Etică, Integritate și Arbitraj sau după caz Comisia Națională de Etică, Integritate și Arbitraj, la sesizare sau din oficiu, cercetează speța și face propuneri către Biroul Permanent Județean sau Biroul Permanent Național, după caz. Biroul Permanent Județean sau, după caz Biroul Permanent Național la
propunerea întemeiată a Comisiei Județene, respectiv a Comisiei Naționale de Etică, Integritate sau Arbitraj, poate dispune următoarele sancțiuni:
  • Retragerea sprijinului politic;
  • Suspendarea din funcția politică;
  • Suspendarea din calitatea de membru de partid;
  • Excluderea din partid
PSD votează în Comitetul Executiv Național un Cod de Etică şi Conduită, în care sunt stabilite o serie de criterii de integritate. Rezoluția din martie, de pe vremea lui Victor Ponta, a fost uitată, iar conducerea PSD a făcut un nou set de reguli de integritate, nu atât de dure precum cele precedente.
 
Astfel, în cazul în care un membru de partid, acuzat de fapte de corupție, este urmărit penal, arestat preventiv, trimis în judecată sau condamnat în primă instanță, acestuia i se poate retrage sprijinul politic, poate fi suspendat din funcția politică sau din calitatea de membru al PSD ori poate fi exclus din partid.
 
Însă, față de rezoluția inițială, aceste sancțiuni nu se aplică imediat, ci vor fi studiate individual, în urma unei analize a comisiilor de etică de la nivel județean sau național.
 
Acestea comisii vor face propuneri către conducerile filialelor județene sau, după caz, conducerea centrală a PSD, care vor decide sancțiunea aplicată celui acuzat de corupție.

marți, 8 decembrie 2015

Administrația Locala calafeteana sub presiunea legitima a cetățenilor cu simt civic

Deși ziarul Adevărul de Calafat deține informații
strict secrete din interiorul primăriei cu făptași care nu încetează sa recidiveze ori de câte ori au ocazia, acestea nu reprezintă decât o mica  parte din ceea ce dețin unii cetățeni care monitorizează ,,la sange'' activitatea, de multe ori în defavoarea locuitorilor ,a insilor din Primăria Calafat.
De la furturi de curent din rețeaua publica pana la lucrări executate pe lângă prevederile legale și toate acestea ,,incununate" cu o bătaie de joc maxima la adresa calafetenilor în ceea ce privește aspectul orașului în prag de sărbători,  formează o imagine macabra care nu poate fi tolerată nici dacă ne-ar forța Papa de la Roma.
Sunt prea nesimțiți,  prea simpli în gândire,  prea inconștienți, prea ca la țară.
Așteptăm cu interes candidaturile pentru postul de primar și consilieri fiindcă cine nu va corespunde criteriilor de integritate dar totusi va avea tupeul sa candideze sfidând a mia oară cetățenii,  va fi ,,tocat" public de ziarul nostru și nu numai încât suntem siguri ca nu va avea puterea sa duca campania electorala pana la capăt.
Noi nu avem alt interes decât al cetățeanului calafetean umblat prin lume și cunoscător al realităților de prin alte părți, al cetățeanului care nu se lasă îndobitocit de niște vremelnici fără cap care nici ei nu știu ce i-a găsit de au ajuns în niște funcții în care s-au îngropat de ridicol și neputință datorita crasei incompetente.
Suntem conștienți ca rezonam in gândire cu majoritatea calafetenilor și deaceea nu vom renunța niciodată în a le reprezenta cu demnitate interesele și așteptările lor legitime de a trai intr-un oraș european din care sa nu fie obligați sa apuce drumul pribegiei în tari străine din cauza nepăsării celor cărora le-au dat votul .



luni, 7 decembrie 2015

Calafatul fără patinoar în Centrul Civic datorita defunctei primarii . Ar fi fost un cadou frumos pentru tineri !

Adevărul de Calafat a încercat în urma cu o
săptămână să facă ceea ce decedata Primarie din Calafat trebuia și anume sa aducă un patinoar la Calafat care sa fie preluat de Primarie pentru 55 de zile.
Toată corespondenta noastră cu firma care închiriază asemenea agregate s-a dovedit a fi târzie, toate patinoarele fiind închiriate în diferite orașe de pe tot cuprinsul tarii, acolo unde în frunte se afla oameni destoinici , inteligenți și cu drag de comunitatea pe care o conduc.
La Calafat deocamdată se afla la cârma, dar din fericire pe ultima suta de metri , o caricatura de echipa de care inteligenta și bunul gust au fugit cât au putut de tare .
Este incredibil ca un ziar on-line sa se preocupe de comunitate înzecit fata decât o face Primăria Calafat ?!
Cat sa urăști o comunitate încât sa-ți bați joc de ea și de așteptările ei în fiecare zi ,ceas de ceas ???
În Iunie 2016 Calafatul își joaca ultima carte, dacă nu va ști ce sa aleagă se va stinge lumina și se va trage cortina...